Tematikus tanfolyamok

A hagyományos nyelvi órákon túl különböző tematikus esteket, kurzusokat is tartok, íme az aktuális választék:
  1. Rossz a nyelvtanod? – Már egészen szépen beszélsz és értesz, de még mindig bizonytalan vagy a nyelvtanban? Német nyelvterületen élsz, és szeretnéd átlátni a nyelvtani káoszt? Nyelvtani kurzusom kifejezetten a grammatikai problémákra helyezi a hangsúlyt, melyeket szintednek megfelelően tárgyalunk meg és gyakorlunk. Nem csak elméletben. 😉
  2. Játszanál? – Játszani jó, és bár elsőre furcsának tűnhet, nyelvet tanulni is lehet játszva. Ezért szervezek rendszeresen ún. Spielabend-eket, ahol különböző játékok segítségével fejlesztjük szókincsedet, és remélhetőleg még több kedvet hozunk a nyelvtanuláshoz. Részletek itt.
  3. Bizonyára tapasztaltad, hogy a nyelvismereten túl sokszor az országismeret, esetleg a dialektusok megismerése is segítségedre lehet a német nyelvterületen történő beilleszkedésben. Ezért tartok mini tanfolyamokat a három legnagyobb német nyelvű ország, Németország, Ausztria, és Svájc vonatkozásában, ahol megismerkedhetsz az országok hagyományaival, földrajzával, látnivalóival, hogy ne ott érjen az a bizonyos “kultúrsokk”. 🙂
  4. A beszélt nyelv sokszor nagyban eltér az iskolában tanult Hochdeutsch-tól, ráadásul nem árt, ha az ember zsebében van néhány tipikus mondat, amit elsüthet, ha gondba kerül a beszélgetés során. Ha szeretnél megismerkedni német közmondásokkal, szófordulatokkal, bármikor bevethető sablonokkal, várlak mini tanfolyamomon.
  5. Speciálisan anyukáknak ajánlom a Mama&Kind tanfolyamot, ahol az óvodai, iskolai nyelvvel, a gyermekek nyelvtanulásával, az anyukák gondjaival, mindennapi nyelvi kérdéseivel foglalkozunk.
  6. A már kiköltözött vagy kiköltözni szándékozó családoknál egyre gyakrabban merül fel az igény a gyermekek oktatása iránt. Sokszor bár a nyelv köznapi használatát hamar elsajátítják a fiatalok, az iskolában elvárt nyelvi szint elérése problémát okoz. Ezért foglalkozom a Deutsch für Jugendliche tanfolyam keretében már néhány éve 12 évnél idősebb gyermekek nyelvtudásának fejlesztésével is.

Valamennyi tematikus tanfolyam (kivéve: Mama&Kind és Deutsch für Jugendliche) és est alkalmanként 90 perces, és min. 2 fő jelentkezése esetén indul.