Szaknyelvek

Az általános nyelvi kurzusok mellett négy fő területen szaknyelvet is oktatok:

1.       Üzleti nyelv – A gazdasági szférában dolgozol? Munkahelyet keresel? Nyelvvizsgára van szükséged? A munkakeresés/karrierépítés során egyre nagyobb szereppel bír a stabil, kifogástalan idegen nyelvi ismeret, a megfelelő szókincs és stílushasználat. Gazdasági szakfordítóként tisztában vagyok a szakterület szókincsével, a leggyakoribb problémákkal, a leginkább elvárt ismeretekkel. Az üzleti nyelv tanfolyam főbb elméleti témái: európai integráció, globalizáció, adózási rendszerek, környezetvédelem, vállalkozási formák, tőzsde, bankrendszerek, marketing, míg a gyakorlati oktatás keretében megtanulunk többek közt ajánlatot írni, termék- és marketingstratégiát fejleszteni, értékesíteni, vállalati és szakmai profilt készíteni – mindezt persze németül. A részletekért kattints ide.

2.       Jogi/hivatalos szövegek – A jognak, ahogy minden más szakterületnek is, saját szókincse, nyelvhasználata van, melynek idegen nyelvi elsajátítását bonyolítja a helyi jogi környezet. Amennyiben sok jogi szöveggel, hivatalos dokumentummal találkozol, netán jogot tanulsz, ajánlom szaknyelvi kurzusomat, ahol megismerkedhetsz a jog német alapfogalmaival is. Bővebb információért kattints ide.

3.       Egészségügyi szaknyelv – Orvos vagy ápoló vagy? Német nyelvterületen dolgozol, vagy ottani munkavállalásra készülsz? Tíz éve dolgozom egészségügyi dolgozókkal, így tudom, mennyire fontos, hogy felkészülten állj munkába. Az orvosok és egészségügyi személyzet számára nélkülözhetetlen, hogy ismerje a német szavakat, beszélni tudjon a páciensekkel. Egészségügyi kurzust több szinten és szakterületen indítok, a részletekért érdeklődj e-mailben.

4.       Fordítástechnika – Gazdasági és jogi szakfordítóként naponta dolgozom német nyelvű szövegekkel, diákokat is készítettem már fel szakfordítói vizsgára. A lexikai és grammatikai átváltási műveleteken túl stílusgyakorlatokat is végzünk, terminológiát tanulunk, gyakorló fordítóként pedig a fordítási piacról is szívesen beszámolok. Ha érdekelnek a fordítástechnikai kérdések, vagy szívesen gyakorolnál a fordítás eszközét használva, tanulj velem fordítani! További információkért kattints ide.

Valamennyi kurzusról az info@nemetoktatofordito.hu címen tudsz érdeklődni.