Az A2-es szint témái

No Comments

Minden nyelvi szint további két alszintre osztható, tehát az A2 szintet az A2.1 és az A2.2 szint teljesítésével lehet elérni. Az alszintek elvégzéséhez általában 10 tanórára van szükség, így az A2 szint összesen átlagosan 20 tanórát takar.

Mit tanulhatsz meg a 2×10 óra alatt?

A2.1: Ha már ismered a gyakran használt szófordulatokat és az alapvető nyelvtant, a lakáskeresés témakörében bővítjük szókincsedet. Megtanulsz emlékeket és történeteket mesélni, az időjárásról beszélni. Megismerkedünk mindennapi helyzetekkel, válaszolunk meghívásokra, egyre többet használjuk a nyelvet beszédben. Nyelvtan tekintetében nagy szerepet kap a Konjunktiv II használata, a visszaható igék és az indirekt kérdések működése.

A2.2: Megismerheted, hogyan fogalmazhatsz meg kívánságokat, kéréseket. Beszélünk a külföldi életről, problémákról. Elemezzük a televízió és újságok nyelvét, és sokat foglalkozunk a külföldi munkakereséssel is. A környezetvédelmi témák is egyre inkább előtérbe kerülnek. Nyelvtani ismereteidet a mellékmondatokkal bővítjük, de foglalkozunk többek közt a birtokos esettel és a gyenge főnévragozással, valamint a passzív képzésével is.

Ha már rendelkezel az alapokkal, de bővítenéd tudásodat, jelentkezz az info@nemetoktatofordito.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük