A B1 szint tananyaga

No Comments

Ahogy bizonyára tudod, minden nyelvi szint  két alszintre osztható, így a B1 szintet az B1.1 és az B1.2 szint teljesítésével lehet elérni. Az alszintek elvégzéséhez átlagosan 10 tanórára van szükség, így az A2 szint összesen minimum 20 tanórát takar.

Mit tanulunk meg a 2×10 óra alatt?

B1.1: Ezen a szinten egyszerű témákról már képes vagy beszélni, ezért fontos szókincsed elmélyítése, ami többek közt olyan témákat ölel fel, mint a munka, iskola, szabadidő, család, szórakozás, ünnepek, ünnepnapok. Nyelvtanod is új szintre lép, megtanulunk célokat megfogalmazni, prepozíciókat használni sok-sok gyakorlattal.

B1.2: Ha már összefüggően és folyékonyan tudsz különböző témákról és magadról beszélni, ezen a szinten kibővítjük szókincsedet, és megtanulsz olyan témákról beszélni és írni, mint pl. a film és zene, sport, divat. Sokat foglalkozunk az utazás és a különböző kultúrák témakörével. Nyelvtani témaként megismerkedünk a vonatkozói mellékmondatokkal, a tagadással, a melléknévi igenevekkel.

Ez a szint már a középfokra készít fel, így különösen igényli a motivációt és a figyelmet. Ha hatékonyan szeretnél középfokra készülni, várom jelentkezésedet az info@nemetoktatofordito.hu címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük